21.a januari minus 9 grader

Av marktjänstansvarige Magnus
 
     
       
 
Dagen inleddes med det sedvanliga kaffet på sängen. Eftersom det i dag var födelsedag, kom det även fram en födelsedagspresent. Morgonens present var en mugg med en bild på Eva som jag tog efter målgång vid förra sommarens vansbrosimmning..
 
     
 
 
 
Evas egen mugg
Det hade kommit lite snö under natten och morgonen
 
       
  Det snöade under morgonen och det skulle fortsätta under dagen, när Eva skulle genomföra dagens träningspass  
       
 
Dagens träningspass gick mellan Oxberg och Läde. En sträcka på ca 15 km. Under tiden hann jag med att åka och handla en del i Mora.
 
       
     
 
   
   
 
 
Självklart ringde det en hel del i telefonen. TUR att det finns mobiltelefoner
 
       
 
 
 
Ett vintrigt Dalarna på "Vasaloppsvägen"
 
       
 
När vi kommit hem, tog vi med oss Atlas på en promenad i snön. Vandringen gick upp mot den, för vasaloppssändningarna, så viktiga Blybergsmasten. Atlas hade, sin vana trogen, nosen mest UNDER snön, men man kunde på den evigt viftande svansen, se att han hade väldigt roligt.
 
 
       

       
 
     
 
Att det har snöat en hel del här i Blyberg, kan man bland annat se på nedanstående bilder. Normalt sett brukar man hålla vägen upp till masten helt fri från snö, men av allt att dömma är det inte lika viktigt i dag, att kunna ta sig upp till masten snabbt. Eller så är det en helt ny teknik som gör att man inte längre behöver köra bil dit upp. Eva har aldrig kunnat kliva över bommen, utan har fått gå runt eller krypa under.
 
 
   
 
     
 

Staketet runt branddammen, som ligger just vid vår stuga, syntes knappt
 
     
 
   
 
       
 

När vi kom hem, öppnades en flaska gott vin, som vi avnjöt med kex och ost. Därefter åt vi en jättegod köttbit, och ytterligare presenter kom fram. Dagen har varit lång men i mitt tycke väldigt trevlig. Maten och vinerna smakade ypperligt, och det var en lugn och behaglig födelsedag för Eva, som avslutade dagen med att sitta vid brasan, och tänka över sina år.