24 januari minus 21 grader

Av skidåkaren Eva
 
     
 
Nej nej nej. När jag vaknade i morse hade jag ont i halsen och kände mig allmänt förkyld. Helt fel tillfälle! Talade om för Magnus att det förmodligen inte blir något skidlopp i morgon. Här gällde det att mota hin onde själv i dörren, så köket intogs och en vitamindrink blandades till. Med glaset i handen gick jag den vanliga turen till termometern, men det hade jag inget för. Den visade vara sträck. Antingen har batterierna lagt av eller så är det så kallt ute så batterierna har intagit sparläge. Men som tur är finns det en klassisk fönstertermometer i stugan, och den visade minus 21 grader. Snabbt åter till sängen och täcket över huvudet.
Men att stanna i sängen hela dagen var inte att tänka på, så straxt innan nio var Atlas och jag ute på vår vanliga morgonrunda. Men idag bet det frisk om näsan och den riktigt varma vintermössan var på. Det var ett riktigt kallt och vintrigt Blyberg som vi vandrade ut i.
 
     
 
   
 
     
 
Trots min skeptiska inställning till att åka Kort Vasan, fick jag i alla fall ägna lite tid åt att fixa till skidorna. Den gamla vallan skulle bort, och en grundvallning på glidet och fästet skulle göras.
 
 

Atlas skulle till varje pris hjälpa till med vallningen. Det var INTE populärt hos matte……
 
     
 
Eftermiddagen tillbringade vi i Mora. Med mina pjäxor i högsta hugg stormade jag in på Inter Sport för att be om hjälp. Något måste göras för att hindra skavsårens utbredning. Samma kille som sålde skidor och pjäxor till oss förra året drabbades åter av oss. Och heder år honom. Han kom med förslaget att lägga in en korkklack för att få upp hälen något. Sagt och gjort. Detta måste testas…….  Och det kändes helt ok! Dessutom inhandlades ett par nya, svindyra, skidstrumpor. Tack Magnus!
 
       
  Som avslutning på Moravistelsen gjorde vi ett nytt besök i Vasaloppets mässtält. Det är alltid lika roligt att gå runt där och titta. Även Magnus hittade något intressant, som pojken i honom måste testa.  
 
   
Till min stora skadeglädje misslyckades han med testet eftersom han körde mot rött ljus
 
     
  I kväll har jag käkat C-vitamin så det står härliga till, samtidigt som jag anfallit skidorna med röd och blå valla. Vi får väl se hur det blir i morgon.  
       
 
För säkerhets skull laddade jag upp ordntligt med kolhydrater i form av rikligt med pasta till kvällsmålet

       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN