2 mars minus 7 grader

Av Eva
 
     
 
Fortfarande mörbultad i kroppen, men i natt har jag verkligen sovit gott! En underbar morgon mötte oss med strålande sol och sex minusgrader. En dag som gjord för en utflykt till Gopsängarna, och invigningen av Muurikkan. Men innan vi kom så långt skulle järnpannan få sig ytterligare en insmörjning. Den här gången nöjde vi oss med att tända en brasa hemma och ställa pannan i den öppna spisen. Det gick jättebra, ingen mer oljebrand här inte! Atlas ville väldigt gärna hjälpa till vid rengöringen av pannan, vilket inte gjorde det hela lättare.
 
 
 
       
 
Lagom till lunch lastade vi in matvaror, ved, Muurikka och hund i bilen och körde iväg mot Gopsängarna. Solen gassade skönt vid slogboden, och vi var ännu en gång alldeles ensamma här. Något som Atlas gillade, för nu kunde han härja helt fritt i snön.
 
 
 
 

Länk till Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=bX6MjNBrZAQ  
 
Brasan sprakade snart, och röken stod tät i slogboden. Magnus la i nya vedklabbar vid behov, och snart hade vi en perfekt brasa.
 
 
 
     
 
Invigningsmiddagen på Muurikkan blev en riktig vildmarksmåltid bestående av renskav, lök, champinjoner och stekt potatis.
 
 
        
 
 
Det smakade verkligen gott, och den här pannan kommer att användas flitigt i framtiden!
 
     
 
Solen fortsatte att skina, och när vi kom hem till stugan visade termometern på fem plusgrader. Nu fick vi en skön eftermiddag på vår härliga altan. Fram kom en liten flaska med bubblande innehåll. Det är ju den 2a idag..
 
 

Kallt och gott i solskenet
 
 
 
 
Efter ytterligare en avslappad dag är det nu hög tid för mig att tänka på beslutet jag måste fatta. Håller fötterna för ytterligare ett lopp, Vasaloppet, på söndag? Det får jag avgöra i morgon bitti…………
 
 
 
       
     
     
 

Till STARTSIDAN