3 mars minus 2 grader

Av Eva
 
     
 
Vasalopp eller inte??? Det var bara att stoppa ner fötterna i pjäxorna för att testa. Vänsterfoten kändes hyfsad, kommer nog att hålla. Och så i med högerfoten…. Aj aj aj, Nej nej nej. F-n också, det här kommer aldrig att gå.
 
 
Det var bara att bita i det sura äpplet och inse att handduken måste kastas in. Fram med datorn och ut med en annons, om en startplats i vasaloppet, på Blocket. Tio minuter senare var platsen såld! Kändes bittert, men ett helt rätt beslut.
 
 


Även idag var det en härlig vårvinterdag ute. Trots skoskav beslöt vi oss för att ta en promenad med Atlas runt Blyberg. Det blev en härlig runda och vårsolen gassade ordentligt vilket satte sina spår på snön. Bilderna får tala sitt egna språk:

 
 
            
 
 
         
 
 
 
     
 
På eftermiddagen åkte vi upp mot Evertsbergs sjöarna, och på hemvägen stannade vi till vid ”Viadukten”, eller som platsen verkligen heter         - Vasslan -  Kaffe med vaniljmunk och blåbärsbulle smakade mums i slogboden, endast två meter från vasaloppsspåret.
 
 
 
     
 
Vi avslutade fikastunden med en kort promenad i skidspåret (ja givetvis inte i själva spåret, utan i det breda skejtplattan mellan spåren).
 
 

Idag kan jag i alla fall få hänga på skylten. DET hade jag GÄRNA gjort i måndags
 
       
 
På hemvägen tog vi en sightseeing runda vid Oxberg. Vi passerade då halvvaseskylten vid vägen som talade om att det är 44km kvar av det loppet. Känns verkligen skönt att inte ha åkt det loppet i år..
 
 
 
     
 
När vi svängt av väg 70 upp mot Blyberg valde vi att köra den övre vägen genom byn.
 
 
 
 
Det är alltid lika fascinerande att köra förbi ladan som ligger vid vägen och som är uppstaplad på stenar. Den borde inte kunna stå kvar, utan rasa ner på vägen. Men så här har det sett ut under alla de 20 år jag varit här, så den kommer nog att stå kvar ett tag till.
 
   
       
 
Atlas tyckte det var lekdax när vi kom hem så det fick bli lite snöbollskastning i snön. Han har utvecklat en ny strategi som går ut på att slänga sig handlöst, med ett magplask, rakt ut i lössnön. Det är riktigt roligt att studera honom i hans vilda hopp.
 
      
     
       
     
     
 

Till STARTSIDAN