4 mars minus 1 grad

5 mars minus 1 grad
 
 
Av Eva
 
       
 

Idag var det dags att ge sig ut i vasaloppsspåret igen, fast bara som åskådare för oss båda den här gången. Stafettvasan stod på programmet, och vår vän Linnéa skulle åka en delsträcka. Dessutom ville jag studera loppet lite extra eftersom jag gärna vill skrapa ihop ett gäng och bilda ett lag till nästa år. VARNING familjen, förfrågan (order) kommer att komma!

Vi körde upp mot Evertsberg, men där var det rena trafikkaoset. Det viftades med parkeringsskyltar överallt, några funktionärer visade stopptecken, samtidigt som andra viftade fram samma bilar. Och, tyvärr Kristina o Martin, gjorde polisens medverkan inte det hela lättare. Måste varit poliselever som ställde till med den kaosen, eller…..   Det slutade med att vi fortsatte upp mot sjöarna. Här fick jag en helt ny upplevelse   - att få se loppet från andra sidan spåret…
 
     
 
 
 

Det var en kul upplevelse men jag blev otroligt sugen på att ge mig ut i skidspåret. Känslan när jag såg alla lätt glida förbi med perfekt glid
var att jag vill vara med!

 
 

Får väl nöja mig med att sparka lite i snön
 
     
 

Bilkön tillbaka mot Evertsberg var jättelång, så vi valde att hoppa över Linnéas start i Hökberg och åkte en ordentlig omväg till Mora. Ett besök i Nusnäs är ett måste, så det fick bli en tur till Dalahästens hemby. Men någon ny häst blev det inte, de vi har hemma räcker mer än väl.

Efter Nusnäs var det dags att åka upp till Läde för att heja på Linnéa som med god fart gled förbi oss ner mot Eldris. Vi följde efter, fast i bil, och var beredda att ta emot henne och heja lite extra i den kontrollen. I god tid kom vi dit så vi, liksom en hel del andra åskådare hann med att stå och njuta i solskenet i Eldris, medan vi tittade på drickalangningen.

 
     
  
     
 

När Linnéa kom farande fick jag prova på ytterligare en roll i vasaloppsspåret – drickalangare.
 
     
 
Inne i Mora var det som vanligt gott om folk, och det var svårt att hitta en bra plats vid staketet inne vid målet. Så när Linnéa kom farande fick jag raskt slänga mig fram och fota så gott det gick.
 
 
 
     
 
5 mars
Blev en riktig slappdag vid stugan. Men absolut inte utan skidåkning – på TV. VM i Holmenkollen pågår för fullt och i dag var det damernas 30 km, och därefter skidskytte från kalla Ryssland. Magnus visade sin enorma simultankapacitet, så samtidigt som han tittade på TV passade han på att redigera lite på hemsidan.
 
 
 
     
 
Ute blåste det ordentligt och vädret var minst sagt växlande. Plötsligt mörknade det rejält och en intensiv snöby drog in över Blyberg. Då var det skönt att sita inne med en kaffekopp framför sig.
 
 
 
     
 
När all skidåkning på TV var slut blev det en tur in till Maxi i Mora. En så här ansträngande dag kräver ju en god middag. Atlas var måttligt road över att behöva hoppa in i bilen, men resignerade så småningom. I protest vägrade han sen hoppa ur bilen när vi var hemma.
 
 
 
     
 
Kvällen blev fin, och när vi var ute med Atlas fick vi njuta av den här fina solnedgången ner mot älven.
 
     
       
     
     
 

Till STARTSIDAN