6.e mars minus 6 grader

Av Magnus
 
     
 
Så var då den stora dagen här. VASALOPPET!!!! En titt på termometern visade att det var riktigt kallt i Berga där starten ju går. På TV sa man att temperaturen närmade sig minus 15!!!! FYYY Skönt att sitta (ligga) hemma i soffan och titta på starten i TV. Jag hörde trots det ett och annat "mutter" från Eva, där hon retade sig på sin trasiga fot. Men jag hade sett den! Det hade inte under några omstänigheter funkat att åka 9 mil med sådana märken. Bättre att låta den läka ut och komma igen nästa år.
 
 
 
     
     
 
  
Vi åkte upp till Oxberg lagom för att se täten åka förbi vid halv 11. Här ledde norrmannen Arne Post, tätt följd av Jerry Ahrlin, tjecken Rezac och Anders Aukland. Dessa herrar slutade sedermera på en sextonde, tredje, andra och fjärde plats.
 
     
 

Fjorlårsvinnaren Jörgen Brink, passerade dryga minuten efter täten. Här trodde ingen att han hade chans på segern.

Norrmannen Torjus Börsheim, som vann de tre första spurtpriserna paserade ytterligare 5 minuter senare. Dock 15 000 kr rikare. Han slutade 68.a. JÄTTEBRA
 
       
 

Ledande Jenny Hansson passerade endast 21 minuter efter de första manliga löparna

Andraplacerade Susanne Nyström passerade endast ytterligare två minuter senare
 
       
 
Vi åkte in till Mora för att se målgången. Det var NÄSTAN att vi hade stannat för länge i Oxberg. Men vi hann parkera på vår vanliga parkeringsplats, och sedan gå upp till målet. Det var väldigt mycket folk här och jag missade målgången med kameran. Jag vill lova att det var spännande men Jörgen Brink vann knappt före Rezac.
 
 

Medan Brink firades av bland annat kranskullan
 
     
 
förberedde kransmasen sig på SIN uppgift
 
 
 
     
 
 
 
Nämligen att bekransa årets damvinnare Jenny Hansson
 
     
     
 

Jenny var en lycklig vinnare

Men jag tror nog att tvåan Susanne Nyström var väl så glad
 
       
 
På vägen tillbaka till bilen, fann vi att det fanns fler sätt att ta sig fram i folkvimmlet.
Man kan sova sig igenom dagen, gå på egna ben, eller bli dragen i en pulka. Det där sista, hade jag och Eva inte haft något emot att prova.
 
   
 

Och över alltihopa vakade vår egen Gustav Vasa!!

       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN