7.e mars minus 6 grader

Av Magnus

 
       
 

I går fick Eva nog!!!!!!!!!!

 
 
Vi åkte på eftermiddagen in till Mora och Vasaloppsmässan i tältet. Här besöktes Stadium och ett par sprillans nya skidpjäxor införskaffades. Det var väl inte riktigt tänkt så, men pjäxorna köptes, och kommer under dagen att testas.
 
 

De nya pjäxorna är den här gången av märket Fischer.
 
     
 
I övrigt inleddes dagen med att Atlas skulle övas i att hoppa in i bilens baklucka. Övningen tillgick så att bilen backades upp mot en snövall utanför stugan, men det visade sig att snövallen var så hög att det bara var att kliva rakt in i bilen. Detta gav väl inte så mycket hoppövning. Eva bestämde sig då för att skotta bort lite av snön för att det skulle bli LITE att hoppa i, i alla fall.
 
 

Eva skottar, och i vanlig ordning finns den alltid lika hjälpsamme Atlas där
 
     
 

Atlas tog sig en vända runt bilen

Här fanns faktisk också matte förberedande hans "hoppramp"
 
       
 
Mitt på dagen skulle de nya skidpjäxorna testas. Eva åkte iväg till Oxbergiutrustad med skidor, NYA skidpjäxor och riktig skidklädsel.. Själv stannade jag hemma för att skriva dagboken från gårdagen. 45 minuter senare var hon hemma igen. Arg SOM ETT BI!!!!! De nya pjäxorna passade alldeles utmärkt och gjorde inte ens ont i skavsåren, eller på lilltån (som var det SENASTE PROBLEMBARNET EFTER SENASTE SKIDFÖRSÖKET). "Om jag bara hade bitit i det sura äpplet, och köpt nya kängor lite tidigare, hade jag KANSKE kunnat åka vasaloppet i söndags i alla fall" Försiktigtvis talade jag inte om att JAG tyckte ett det var FULLT tillräckligt med niomilalopp. I vilket fall skulle jag få höra detta ett antal gånger under dagen.
 
 
Vid tvåtiden på ftermiddagen åkte vi åter in till Mora. Det var faktiskt lite av ett antiklimax att komma in till ett nästan folktomt samhälle, efter att ha sett staden fullkomligt SJUDA av aktivitet under nästan två veckor
 
       
 

Snön på upploppet var åter borttagen

Gågatan i centrum var tämligen folktom
 
     
 

Vi åkte till badhuset för att ta oss ett dopp i bubbelpoolen som finns där. Eva hann dessutom med att simma några längder för att mjuka upp sina muskler, som fortfarande var lite ömma.

 
 
 
 

Visst ser det mysigt ut vid poolkanten med snön utanför fönstret

Det är en väldigt trevlig anläggning man har här i Mora
 
     
 
På kvällen användes det beramade vallastälet för sista gången innan det packades ner för i år. Det är nog inte troligt att det kommer så mycket snö i Haverdal att det kan bli tal om att valla skidorna fler gånger. Skidorna skulle prepareras med grundvalla inför nästa säsong.
 
 

Vallaväck för att få bort den gamla vallan och att lägga på grundvallan inför nästa års skidssäsong.
     
 
Nu återstår bara hemresan i morgon. Jag kan inte säga att jag ser fram mot den. Det har varit två väldigt sköna veckor här i Blyberg och Dalarna. I morgon ska stugan städas och allt återställas innan hemresan kan påbörjas. Gissningsvis kommer vi iväg vid lunchtid. Detta borde innebära att vi kommer hem till Haverdal någonstans omkring tio på kvällen. Vi får se.
 
       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN