23.e januari minus 2 grader

Av marktjänstansvarige Magnus
 
     
 
Dagen började så fint. Solen sken från en molnfri himmel. Visserligen bådade detta inte alltför gott med tanke på de kommande loppen, men fint var det i alla fall.
 
     
 
Eva ville förbereda skidorna inför morgondagens KORTvasa. Så det lades på ett antal lager av valla av diverse olika slag!!!
 
 

"Lägger Du på rätt nu älskling???"   "KLART att jag gör! Gör jag inte alltid det?"
 
     
 
Huruvida det var rätt eller fel, skulle komma att visa sig vad det led under dagen.
 
     
 
När vallningen var klar bestämde vi att vi skulle ta en tur runt i närområdet. Det finns så många minnen för Eva här och även jag kan mellen varven bli lite nostalgisk när jag tänker tillbaka på första året jag var med hit för att hjälpa Eva med servicen. Det var 2008, TÄNK vad vatten det har runnit under broarna sedan dess.
 
     
 
Vi passerade WÄSAbackarna. Här har Evas barn åkt väldigt mycket skidor och bräda, och jag vill minnas att hon sagt att här lärde dom sig att åka skidor.
 
 
 
     
 
 
PINSAMT Älvdalens komun!!!!! Ingen bearbetning av backen och inga skidliftar igång!!!
 
     
 

Internetadressen var inte aktuell. Jag kollade inte telefonnummrena
 
     
 
Vi körde åter tillbaka upp mot Rv 70 för att köra mot Mora. Vi svängde av ner mot Hökberskontrollen och passerade dammbyggnationen. Vi kommer fortfarande ihåg sommaren 2009 när man släppt på vattnet för fullt (tyckte i alla fall vi). Troligen för att sänka vattennivåerna klängre upp. Det var väldigt maffigt.
 
 

Det var väl så fint i dag, men vi kan se hur lite snö det är.
 
     
 
 
På vägen ner mot Hökberg fick vi se dessa vackra fåglar som gömde sig i snön bakom stenarna.
 
     
 
När vi kom in till Mora skulle Eva kolla lite på vilka vallor hon behövde skaffa sig. Vi passerade vårt "sommarfik" men det var inte läge att ta en öl på uteserveringen just nu. Det var nästan vårflod i Mora. Plus åtta grader och blankis där det inte var lervälling
 
 
  
 
     
 

Eva PÅSTÅR att jag fick något "drömskt" i ögonen när jag tittade på den här. "OHH en SÅNN"
 
     
 

På Intersport i Mora undrade dom om Eva skulle åka snowboard från Oxberg till Mora i morgon. Hon hade nämligen vallat med Alpint glid!!! Dom såg allmänt konfunderade ut när hon undrade om det gjorde någon skillnad, det var då dom undrade hur hon skulle ta sig till Mora.

HUR som haver, slutade det med att all valla som så noggrannt lagts på under morgontimmarna, fick tas bort och ersättas med ny rätt valla.

 
 
 
 
Allt gammalt skulle bort och skidorna ska bli rena från all felaktig valla
 
     
 
Efter en kaffepaus där Atlas i vanlig ordning tyckte att han blev förfördelad vad gäller tilldelningen av bullar fortsatte "vallningsäventyret."
 
 
  
 
     
 

Jag VET hur illa Eva tycker om att valla med klister. man jag kan inte motstå att visa dessa sista bilderna där Eva står och brottas med klistertuber och värme till glidvallan. Jag låter dessa bilderna bli avslutningen för i kväll, och så hörs vi i morgon igen efter en, förhoppningsvis, väl genomfört KORTvasaloppa.

NATTI mina vänner.

 
   
 
 
 

 
       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN 2012