25.e januari minus 2 grader

Av marktjänstansvarige Magnus
 
     
 
Dagen efter!!! I dag skulle vi bara njuta och ta det lugnt. Inget lopp för Eva förrän på måndag.
 
 


Bara ha det skönt och ta det lugnt hela dagen

 
       
 
Magnus åkte iväg och handlade en del saker i Älvdalen. Själv tog Eva en promenad upp mot Oxbergsmasten. Den sändarmast, som förr var så viktig för TV-sändningarna från Vasaloppen. Numera har ny teknik gjort att masten inte är lika viktig. Vi berättade om detta i förra årets dagbok. Vi har förstått att ett flygplan flyger på 3 000 m höjd och förmedlar TV-bilderna från de olika loppen.
 
       
 

Atlas hade väldigt kul i snön

Vägen upp från bomen gick nästan inte att känna igen från förr
 
 

Till och med Atlas ser konfunderad ut


Skit detsamma! Snö ÄR kul

 
       
 

Vad hör jag? Atlas öron var ständigt på vakt efter nya ljud
 
       
 

På vägen ner, fann Eva och Atlas bevis på att våren var i antågande TROTS att vi fortfarande har februai. Blåbärsriset tittade fram i snön. Lite tidigt men i denna snöfattiga vinter är ju inget omöjligt.

 
 
 
       
 
Väl hemma i stugan igen tog det tråkiga vardagliga vid igen. Vallan från gårdagen skall bort. Återigen stiftar Eva bekantskap med det för henne så förhatliga klistret.
 
 

Allt ska bort .... På NÅGOT sätt

KLADDIGT och äckligt
 
 

Det påminner mig om förra gången Du måste lägga på klister. Du ifrågasatte till och med en vasaloppsvinnares råd.
 
     
 
Efter vallningen hjälpte jag Eva genom att ge henne massage på värkande muskler i ryggen och på axlarna. Gårdagens KORTvasa tog ut sin rätt. Eva är mer envis, än stark i axelpartiet. Att staka i 30 km är nog endast förunnat den absoluta eliten.
 
 

Konstiga ljud gav hon från sig också. Atlas kom och lade huvudet på sned som om han sa "Vaffö låter Du på detta viset"?
 
     
 
På eftermiddagen tog vi oss en tur mot starten i Sälen. Nu åkte vi inte ända dit utan det var mest för att jag skulle vara säker på att hitta rätt avtagsväg upp mot Smågan som är den första kontrollen i vasaloppet.
 
 

Smågans kontroll ligger vackert i mitten av just INGENTING.
Hit tar det Eva ca 80 minuter att åka från starten i Berga by.

En heltfantastisk solnedgång över Oxbergssjön. På sommaren ett populärt badställe för familjen.
 
     
 
Vi körde Vasaloppsvägen hem igen. Vi passerade alla kontrollerna som jag har lagt in i vår GPS. Kontrollen var mest för att jag skulle säkerställa var vår GPS betedde sig underligt som elektronisk utrustning gör mellan varven. När vi kom hem vid halv sextiden såg vi att himmeln hemma inte stod Oxbergssjön efter. Ett fantastiskt färgsprakande skådespel över himmeln gjorde att vi stannade till en extra stund innan vi gick in i stugvärmen.
 
   
Visst har vi tur som får ae detta skådespel est varenda dag?
     
 
 
 
Vi bestämde oss för att vara lata, och äta pizza även i dag. Medan Eva åkte och inköpte maten på vår favoritpizzeria i Älvdalen, förberedde jag förrätten. Avokado med svart kaviar och skalade räkor. Till det tog var sitt glas rosévin. Väldigt gott. Till pizzan drack vi ett gott rött vin, men den bilden beslagtog censuren. (= Jag glömde)
 
       
 
Kvällen avslutades med att vi bara satt och mådde gott vid den mysiga öppna spisen, där brasan som alltid brann och gav skön värme och ett härligt färgspel.
 
       
       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN 2012