26.e januari minus 6 grader

Av marktjänstansvarige Magnus
 
     
 
Dagen före dagen ÖS, som i Öppet Spår. Eva har fortfarande ont i sin rygg, och jag fick inleda dagen med att ge henne ordentlig massage. Efteråt var det betydligt bättre, och viss optimism infann sig inför morgondagens skidåkning. Efter frukosten togs skidorna fram, och vallningen förbereddes. Väl medveten om att det troligen kommer att bli klister, hade Eva något samanbitet över ansiktsuttrycket, och vände demonstrativt ryggen mot mig när jag skulle fotografera arbetet med skidorna.
 
 
 
       
 
Vi åkte till Mora på förmiddagen för att kolla vilka vallatips dom har på Intersport. Jag gissar att det även kommer att behövas viss komplettering av diverse vallor. (= Klistertyper). Efter inköpen tog vi en tur upp mot målet, där de snabbaste åkarna i dagens lopp nu gick i mål. Vi tyckte båda att det gick väldigt fort, och alla stakade!! Jag hoppas att föret i morgon blir så att Eva kan diagonalåka, annars blir det nog alltför jobbigt för hennes axlar.
 
 

Kolla på barmarken, en vanlig syn denna snöfattiga vinter
 

Det var inte alla som var särskilt intreserade av skidåkarna.
 
 
 

"Vår" parkeringsplats hade som vanligt gott om plats

På Maxi kan man se att Eva var rädd om sin rygg
 
       
 

Efter inköpen i Mora åkte vi till Maxi och handlade inför morgondagen. Vi känner väl till att det är väldigt svårt att ta sig dit ut i morgon eftermiddag, med alla bilarna som ska in i stan vid den tiden. Köerna brukar vara VÄÄLDIGT LÅÅÅNGA, och praktiskt taget stå stilla. Vi vinner mycket tid på att fixa inköen i dag, innan kaoset uppstår under eftermiddagens senare timmar. Vi väntar ju Kristina och Martin i morgon, så lite att äta måste ju införskaffas.

Väl hemkommna gav jag Evas rygg ytterligare en duvning, denna gången med nyinköpt smärtdämpande muskelsalva. Efter att ha druckit kaffe med semla, (faktiskt den första för i år, och KANSKE också den sista), gav sig Eva åter i kast med skidorna.

 
       
 

Det ser lite konstigt ut med kanten där, men den slipas bort.
 
       
  Vid sextiden tittade vi ut och fick återigen se en fantastisk himmel. Månskäran framträdde väldigt tydligt på den nästan molnfria himmelen  
 
 
 
     
 
Klickan 18:45 skulle man dra det så kallade "repet" i Eldris. Det brukar kunna vara intresant att se hur dom reagerar som inte hinner fram i tid. Det kan vara de mest skillda reaktioner allt från resignation eller tacksamhet till ilska.
 
 
    
Men se TJI fick jag
. Fem minuter före stängningen, har alla åkare antingen kommit fram till eller passerat. Kontrollchefen med personal verkade nöjda.
 
     
 
 
 

Denna herre, berättade för mig att han har ingått i slutpatrullen sedan 70-talet. Han sa sig aldrig ha upplevt lika bra spår som i år. Visserligen hårda och isiga. Men dom höll väldigt bra under dagen. Vi hoppas att spåren blir lika bra i morgon, och att Eva inte gör någon alltför våldsam vurpa. DESSUTOM får vi inte vara så sena att vi träffar denna gentleman igen. Skidorna är i alla fall så väl preparerade som det bara är möjligt. Eva är peppad och koncentrerad, det märker jag på de enstaviga svar jag får när jag försöker komunicera med henne.

Nu ska jag gå ut med Atlas en sväng, för att sedan komma i säng. Just nu är klockan 22:30 och vi har vi minus åtta grader. Det verkar förtroendegivande inför morgondagen, då dom har lovat en kall morgon med ca 11 minusgrader, vi får seVäckarklockan står på ringning klockan 03:50. DET NI !!!! Detta är enda tillfället på året Eva får upp mig vid denna okristliga tidpunkt.
Morgondagens åkning får Eva själv skriva om. På det viset får ni uppgifterna DIREKT. från källan så att säga. Jag är osäker på om vi hinner få ut dagboken redan i morgon, det är mer realistiskt och tro att vi får ut den på tisdag förmiddag.

 
       
       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN 2012