3.e mars minus 5 grader

Dagen efter stafetten med födelsedagsfirande x 5.
Av skidåkaren Eva
 
     
 

Ännu en solig och härlig dag! Det var många ömma muskler i morse, och det var mycket stönanden innan vi mjukat upp oss lite. För min egen del var det ”bara” axlarna som gjorde ont, men Magnus förbarmade sig över dem och sen kändes det lite bättre. Kläderna och pjäxorna som vi inte orkat hänga/ställa ordentligt på tork i går, placerades nu i solen på altanen.

Efter frukosten åkte Kristina och Martin till Älvdalen för att titta på Anders Dahlins fotoutställning, medan Helena, Fredrik och Thore åkte med mig in till metropolen Mora. Magnus valde att ta det lugnt hemma och vårda sin förkylning. Helena o Fredde har inte varit i Mora på flera år, och de gjorde verkligen stan. De fick snart vittring på en ny butik som sålde märkeskläder (som dessutom hade megarea) så de gick snart och bar på stora kassar. Sen måste ju Moras nya kaffeställe testas - Waynes Coffe. För egen del blev det ett nytt besök på Maxi och matinköp.

När vi kom hem slängde vi på oss lite mer friluftsbetonade kläder, för nu skulle det grillas korv! Vi har ju haft två härliga dagar i slogboden vid Oxbergsbron, så nu hoppades vi på en lika fin dag.

 
     
 
 
 
Jämfört med när Magnus och jag pulsade fram till slogboden på min födelsedag så var det nu nästan barmark i spåret. Tyvärr märkte vi direkt att det var lite blåsigt så någon större värme var det inte, trots att termometern visade på + 10 grader. När brasan var tänd kom kameran fram. NU, när vi var lite piggare skulle det tas lagbilder nere vid älven. Fram med stativ och självutlösare, och sen Klick… klick….
 
     

Hela Team Järkenstedt inkl servicemännen


Vänta, det har trasslat till sig lite här…


Eva, Fredrik, Helena Thore och Kristina
 
 
Brasan tog sig snabbt och vi började vänta på glöden. För en gångs skull skulle vi försöka låta bli att elda korv, för att sen när allt är uppätet titta på en perfekt grillglöd.
 
 
 
     
 
Trots vinden var det riktigt behagligt i slogboden, och vi hade det riktigt mysigt. Det var bara Atlas som for runt som ett yrväder i snön, och så Martin som sprang runt och lekte paparazzifotograf. Även Helena lekte lite med min kamera. Vi andra satt lugnt kvar i slogboden och inväntade glöden. Några av deras alster kommer här:
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
Till slut var det bra glöd och korven kom fram Det är inte bara i Norge som korv är en nationalrätt, även vi andra älskar grillad korv utomhus. Aldrig att korv smakar så gott!
 
 
 
 

 
 
 
Tyvärr blev det för kallt för att sitta i slogboden för länge, så när att alla korvarna var uppätna körde vi tillbaka upp till stugan. Thore gav sig nu i kast med att försöka få bort allt klister från deras skidor, och det var bara att önska honom Lycka till. Han såg i och för sig ganska belåten ut där han stod i solskenet beväpnad med vallaväck och trasor.
 
 

 
     
 
När allt klister var borta tyckte Helena att det var dags för lite magfotografering. Att ta profilbilder i motljus är inte alltid så lätt, men man ser i alla fall att det är en mage med ett nytt liv i. Eller är det trots allt två st???
 
 
 
 
 
 
Resten av eftermiddagen tillbringade vi i lathetens tecken. Magnus försökte sova bort förkylningen, Fredde tittade på film och vi andra spelade ett par hårda partier Yatzy. Det var med andra ord en perfekt eftermiddag för trötta skidåkare.
 
 

 
 
 

Kvällen innebar firande. Dels skulle skidåkningen firas, eftersom ingen av oss orkade med något bubblande vin i går kväll, och så var det födelsedagsfirande. Thore passade på att fylla 35 idag, Helena hade fyllt 30, Kristina och jag hade också hunnit bli lite äldre och Martin fyller år om en månad. Tillsammans firade vi 179 år… Det var "bara" Fredrik och Magnus som inte firade födelsedag.

Utanför fönstret brann marschallerna och inne i stugan var det mysbrasa och en massa levande ljus. Och till detta en magnumflaska bubbel och en alkoholfri variant. SKÅL för oss alla!
 
 

 

 
 
 

GRATTIS!!!

 
       
       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN 2012