4.e mars minus 9,7 grader

Av marktjänstansvarige Magnus
 
       
 

Så närmade sig vårt vasaloppsäventyr för i år sitt slut. Eva och jag vinkade av våra tappra lagmedlemmar, som nu skulle hem för att återgå till vardagen var och en hemma hos sig i Norge respektive Varberg.
Vi var ordentligt "däckade" av våra förkylningar, och det blev inte mycket gjort denna dagen. Vi brukar ju åka till Oxberg för att titta på när täten av vasaloppsåkarna passerar. I år valde vi att stanna hemma - Vi orkade helt enkelt inte!!

Till Atlas stora glädje valde Eva att ta bort det förhatliga klistret från sina skidor. Hon gjorde det på eftermiddagern. Sin vana trogen hjälpte Atlas till på alla sätt han kunde komma på. Tur att vi stod på altan, för annars hade vi väl haft ÄNNU mer valla på golvet inne i stugan.

 
 
 
 


 
       
 
Vid halv sextiden åkte jag för att titta på repdragningen i Hökberg. Ytterligare en tradition som vi skaffat oss genom de år som jag varit med hit till Dalarna under vasaloppsveckorna. Vi brukar även åka till Oxbeerg för att kolla där men i år missade vi det. Eva var för trött och förkyld för att åka med, så jag fick åka själv. På vägen till Hökberg fick jag se en fantastisk himmel. Bilderna nedan gör inte seneriet rättvisa, men viss lyser månen fint?
 
 
 
       
 
Väl framme i Hökberg visade det sig att repet redan var draget för ca fem minuter sedan. Jag förväntade mig att se ett antal iriterade åkare som blivit stoppade, men icke så. Det var lugnt och stilla, nästam som när vi var där i fredags under stafetten.
 
  

  


Det var många åkare som passerat under dagen

Inte många som var kvar i spåret, och som följaktligen fick brytqa här i Hökberg
       
 
På vägen hem till stugan ringde jag Eva och föreslog att vi skulle köpa pizza till kvällen (IGEN!!). Det var en idé som togs mycket väl emot av min sjukling hemma i soffan. Sagt och gjort!! Jag körde direkt till Älvdalen och vår favoritpizzeria, och införskaffade en (1 !!) pizza. Det var allt jag räknade med att vi skulle orka med i kväll.
 
 

Våra favoritpizzabakare i full fart med att laga till vår,för i år, sista pizza. TACK mina herrar för jättefin service och fantastiskt goda pizzor. Vi ses nästa år!
 
       
 
Väl hemma inmundigades den nyinköpta pizzan med hyfsat god aptit. En pizza var PRECIS vad vi orkade med. Vi var båda så förkylda att äta inte direkt var någon prioriterad verksamhet.
 
 
När vi hade ätit var klockan sju (7 !!), och vi ville hellst av allt komma i säng, men det var väl LITE väl tidigt tyckte vi, så vi bestämmde oss för att titta lite på TV. Att titta på TV när man ligger i en soffa respektiva sitter i en bekväm stol, FRAMFÖRALLT när man är trött och förkyld, kan bara sluta på ett sätt.
 
 

Eva somnade gott, trött och förkyld som hon var.

 
 
 
Jag var inte mycket bättre i min stol. Vi somnade gott båda två och hade ingen som hels glädje av vad det nu var på TV. Klockan nio vaknade vi och valde att lägga oss. Jag kan inte påstå att vi slitit direkt ont i dag, men det tar ut sin rätt att åka 3 lopp, respektive vara serviceman till åkare och åkarna. (ÅKARNA = de fem som åkte stafettvasan)
I morgon åker vi hem, då kommer vi även att avsluta årets dagbok från vasaloppsveckorna 2012.
 
 

NATTI!!

   
       
       
       
     
     
 

Till STARTSIDAN 2012