Etapp 1: 3 Juli

Abisko Turiststation – Kårsevaggestugan.
ca 16 km

 
     

     
 

Vandringens första etapp har jag själv aldrig vandrat. Anna, Bozz o jag flög ju helikopter senast medan övrig i gänget fick gå. Så den här sträckan kan ni bättre än jag.

Vi startar vid Abisko Turiststation och följer sedan leden mot Kårsevagge, en mycket vältrampad led i början. Efter ca 3 km kommer vi lämna leden och göra en avstickare ner till Kårsafallet. Ett litet, men väldigt fint vattenfall. Perfekt plats för förmiddagskaffet, så blir både Bozz och Lisbeth glada!


Kårsafallet

Vi kommer att gå den nedre stigen och det innebär att vi kommer att gå över av lite våtmarker.

Leden till stugorna innehåller inga direkta stigningar utan går fint nere i dalen. På gruppens bilder från 2021 ser det ut att vara mycket grön vegetation. Det kommer även att bli några övergångar av vatten i slutet.  Bilderna får tal för sig själva….

Framme vid Kårsevaggestugorna finns valmöjligheten att bo inne i stugan eller tält. Ni ska dock ha bestämt er innan vi kommer dit (anges vid anmälan) eftersom det finns få sängplatser skall vi förboka dem.

På kvällen skall alla som var med på vandringen 2021 gå upp till olycksplatsen så vi får ett ordentligt avslut av den händelsen. Är inte särskilt långt dit upp.

 
       
       
       
 

Andra etappen