KEBNEKAISE 2017

 
     
 

En vandring på Kungsleden från Vakkotavare till Kebnekaise, inklusive Sydtoppen.

 
 
 
 
 

 

 
 


 I år skall vi återstifta bekantskapen med Kungsleden.  Årets vandring startar vid Vakkotavaare och målet är Kebnekaise fjällstation. Även i år blir det alltså en lätt vandring där vi nyttjar STF stugorna. Den här sträckan gick vi 2010 när vi vandrade ”Stora Sjöfallet runt”, fast då kom vi norrifrån.  Det är med andra ord inga större överraskningar i form av häftiga vad, broar mm som väntar oss!
Ingen av etapperna är särskilt lång, men de flesta dagarna kommer att startas med en pulshöjare i form av uppförsbackar av varierande längd. Detta gör att vi bör komma fram till stugorna i god tid varje dag innan det blir mörkt.
Ett av huvudmålen med vandringen är Sydtoppen. Eftersom alla i gänget ännu inte har fått sätta sina fötter på toppen, skall de nu få chansen. Själv säger jag aldrig nej till ett besök på Sveriges tak, och det är ett par år sedan senast.  Detta innebär att vi lägger någon extra dag på fjällstationen.

Uppresan sker med tåg, och vi åker från Halmstad den 31 augusti. Avgångsstation blir i år Gällivare, och sen är det buss till Vakkotavare. Eftersom vi kommer att komma fram på eftermiddagen stannar vi i stugan första natten, och får förhoppningsvis en fin kväll vid Akkajaures strandkant.
 
     
 
OM vi når toppen, och HUR vår vandring blev kan ni som vanligt läsa om i dagboken när vi kommit hem.
 
 

 

 
 

På kartan (som tyvärr är lite oskarp) här nedanför är vår rutt markerad med blått:

 
 

 
     
     
     
 

Klicka på respektive kartbild nedan för att läsa om etapperna.

 
       
 

Vill ni kommentera eller lämna tips om etapperna gå gärna in i gästboken och skriv!

Glöm inte E-Postadressen om Du önskar ett svar.