VANDRINGSBLOGG 2021

 
     
 
ABISKOFJÄLLEN
 
 

En blogg om vår vandring i Abiskofjällen, beskriven helt subjektivt om hur jag som vandrare och färdledare upplevde våra dagar i området.

 
                           
 

VÄLKOMNA att läsa lite om hur vi hade det under vår vandring i Abiskoområdet sommaren 2021. Det här blev en vandring väldigt olik de vandringar vi tidigare gjort. Gruppen var rekordstor, elva st, varav tio vandrade runt och en stannade kvar i Abisko. För första gången hade jag en av mina hundar, Bozz, med mig då ett av målen var att få en bra generalrepetition inför Gröna bandet nästa sommar tillsammans med honom. Det som dock får den här vandringen att stå ut är att vi för första gången fick kalla på Fjällräddningen efter ett allvarligt olyckstillbud. Men vi upplevde även några helt fantastiska dagar i området, som jag har försökt sammanfatta i den här bloggen. Bloggen består som vanligt av text och bilder, där huvuddelen av fotona är tagna av mig, men jag har även lånat bilder av övriga i Fjällgänget. Även när det gäller foton var det en nyhet för mig i år. Jag har för första gången lämnat min systemkamera hemma, för att testa om jag klarar mig med bara en mobiltelefon som kamera. Kan väl säga att det gått över förväntan, bilderna blivit tillräckligt bra, men visst har jag saknat att kunna göra specialinställningar….


Årets ledordför sommarvandringen är:
SOLIGT, HETT, VÄDERVÄXLINGAR, SOLNEDGÅNGAR, BRANT, FALL och DIMMA. Vandringen började med sol och hetta, dvs för mycket av det goda. Men vi fick snabbt uppleva kontrasten, blåst, kyla och dimma. Med andra ord ett helt vanligt fjällväder. Det här är sju ord som står för ledorden för sommaren 2021, men det går lätt att fylla på med några fler…..

Magisk kvällssol, kvällsbad, sound of Music landskap, stenigt, snöfält, blommor, fantastisk middag på Låkktatjåkko, möten med härliga människor, en underbar stugvärd i Kårsevagge, olycksfall, avbruten vandring, många glada skratt, kamratstöttning, en kompetens i gruppen som är unik, och en fantastisk sammanhållning i detta underbara vandringsgäng.
 
     
 

Jag hoppas att ni uppskattar årets blogg från vandringen. Skriv gärna en kommentar efter läsningen i gästboken!

Eva

 
     
 
Klicka på bilderna nedan för att läsa om respektive dag.
 
       
 

 

Skriv i vår gästbok

Öppnas i nytt fönster(flik)

 
       

 

 

   07-27

 07-28

 07-29

 
 

 

 07-30

 07-31

   08-01

 
           

 

                08-02                                               08-03 -- 04

 
           
 

                   

SLUTSUMMERING

 
       
       
       
 

Tillbaka till Vandringens STARTSIDA